Cerazette bestellen

Wat is Cerazette?

Cerazette is een anticonceptiepil. Het wordt ook wel minipil genoemd, omdat Cerazette slechts één soort vrouwelijk geslachtshormoon bevat, namelijk het progestageen hormoon desogestrel. Cerazette wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Cerazette bestellen kan online zonder recept. Cerazette bestellen

Werking Cerazette

Het hormoon progestageen in Cerazette remt de ovulatie (eisprong). Dit voorkomt dat er tijdens de cyclus een eicel vrijkomt. Ook kunnen zaadcellen minder makkelijk de baarmoederhals binnen. Meestal wordt er een anticonceptiepil voorgeschreven met een combinatie van oestrogeen en progestageen, omdat er dan minder kans is op tussentijdse bloedingen en het is wat betrouwbaarder.

Gebruik Cerazette

Cerazette wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Vanaf de inname van de eerste tablet werkt de pil. U moet de eerste keer dat u Cerazette slikt beginnen op de eerste dag van de menstruatie. Een strip Cerazette bevat 28 pillen die u elke dag, 28 dagen lang in moet nemen. Er is geen stopweek, na 28 dagen start u weer met een nieuwe strip van 28 pillen.

De pil kunt u het beste elke dag op een vast tijdstip innemen, het maakt niet uit of dit ’s ochtends of ’s avonds is. Belangrijk is wel dat u het middel regelmatig inneemt en geen dagen overslaat.

Niet gebruiken bij: Zwangerschap, bij borstvoeding kan deze pil wel gebruikt worden.

Bijwerkingen Cerazette

Regelmatig komt onregelmatig bloedverlies en doorbraakbloedingen voor. Soms komt voor: wegblijven van de menstruatie, misselijkheid en gevoelige borsten, gewichtstoename, hoofdpijn of migraine. Zelden komt voor: droge vagina, huidafwijkingen, stemmingsveranderingen, meer of minder zin in vrijen. Zeer zelden komt voor: borstkanker, overgevoeligheid voor dit medicijn, leveraandoeningen. Raadpleeg uw dokter als u te veel last heeft van een van de bovengenoemde bijwerkingen.

Wisselwerking met andere medicijnen

De volgende medicijnen verminderen de betrouwbaarheid van de Cerazette pil:

–      Medicijnen tegen epilepsie: carbamazepine, fenobarbital, fenytoïne, oxcarbazepine, primidon en topiramaat, medicijnen tegen tuberculose: rifampicine en rifabutine en het antischimmelmiddel griseofulvine.

–      Sint-janskruid(hypericum) vermindert de betrouwbaarheid van de pil.

–      Aprepitant en fosaprepitant, medicijnen tegen misselijkheid en braken.

–      Bosentan, een medicijn dat wordt gebruikt bij pulmonale arteriële hypertensie.

Cerazette bestellen

U kunt de anticonceptiepil Cerazette eenvoudig online aanschaffen zonder recept bij een webshop of online apotheek. Bij uw bestelling wordt er online een recept uitgeschreven, u hoeft dus niet eerst naar de dokter voor een recept. Voor meer informatie kijk op: Apotheek.nl.

Delen maar deze pagina...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook

Back to top ▴