Itraconazol kopen

Wat is Itraconazol?

Itraconazol is een antischimmelmiddel. Het wordt voorgeschreven bij diverse schimmel- en gistinfecties, zoals voetschimmel, schimmelnagels, infecties in de mond (spruw), vaginale infecties (vaginale candidiasis), longinfecties en infecties van andere organen.

Werking Itraconazol

Huidschimmels zijn schimmels en gisten die zich voeden met huid, nagels of haren van mensen of dieren. Bij een vochtige en warme huid is er meer kans op schimmelgroei. Ook kunnen strakke of schurende kleren en vaak zeep gebruiken voor het wassen de schimmelgroei stimuleren. Er kunnen zich dan rode, schilferige vlekken op de huid vormen die jeuk en een branderig gevoel geven. Itraconazol bestrijdt de schimmelinfecties door de celwand van de schimmel te beschadigen. Zo verdwijnt de schimmel.

Werking Itraconazol bij vaginale schimmelinfecties

De gist van deze schimmel kan klachten geven als hevige jeuk, rode huid rond de vagina en versterkte afscheiding (witte vloed). Bepaalde situaties kunnen een vaginale infectie veroorzaken, zoals de menstruatie, stress en vermoeidheid, te vaak wassen met zeep of ontoereikende vaginale hygiëne. Als de infectie vaker dan 3 of 4 keer per jaar voorkomt dan heeft u meer baat bij Itraconazol capsules dan een crème of zetpillen die de schimmel doden.

Effect Itraconazol

Enige dagen na de kuur wordt dat de jeuk en de roodheid minder bij huidinfecties. De schimmelinfectie is dan nog niet genezen, dit kan twee tot drie weken duren. Het is dus van belang dat u de behandeling in zijn geheel afmaakt.

Bij een vaginale infectie of candida geneest de schimmelinfectie vaak erg snel. Na twee dagen verdwijnen de jeuk en de roodheid van de huid.

 

Gebruik Itraconazol

Neem de Itraconazol capsules tijdens of vlak na het eten in. Dan kunnen ze beter worden opgenomen door het lichaam. Bij huidschimmelinfecties duurt de behandeling meestal 2 tot 6 weken. Bij vaginale schimmelinfecties is een dag vaak voldoende.

 

Niet gebruiken bij:

Borstvoeding

 

Wisselwerking Itraconazol met andere medicijnen

–      Middelen tegen overmatig maagzuur.

–      Maagzuurremmers, zoals ranitidine, cimetidine of famotidine, of een protonpompremmer, zoals omeprazol, pantoprazol of lansoprazol. Neem itraconazolcapsules in met cola of een andere koolzuurhoudende frisdrank.

–      Lanthaancarbonaat vermindert de opname van itraconazol in het lichaam. Neem itraconazol minimaal twee uur voor lanthaancarbonaat.

Bijwerkingen Itraconazol

Zelden komen voor: maag-darmklachten, hoofdpijn en duizeligheid, overgevoeligheid zoals huiduitslag, jeuk, galbulten. Zeer zelden komen voor: wazig of dubbel zien,vermoeidheid, vocht vasthouden (dikke enkels) en benauwdheid, haarverlies, ontsteking van de alvleesklier of leveraandoeningen. Te hoge hoeveelheid bloedglucose, tintelend gevoel in armen en benen, gehoorverlies, hartritmestoornissen, verminderde aanmaak witte bloedcellen en van bloedplaatjes.

Itraconazol bestellen

U kunt het antischimmelmiddel Itraconazol eenvoudig online bestellen zonder recept bij een webshop of online apotheek. Bij uw bestelling wordt er online een recept uitgeschreven, u hoeft dus niet eerst naar de dokter voor een recept. Indien u meer informatie wenst kunt u handige websites vinden op: medicijn.startpagina.nl.

Delen maar deze pagina...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook

Back to top ▴