Mebendazol kopen

Wat is Mebendazol worm?

Mebendazol is een middel dat worminfecties bestrijdt. Het dood wormen, wormeieren en larven doordat het de op name van voedingsstoffen verhinderd. Het is te gebruiken bij verschillende worminfecties, zoals aarsmaden, spoelworm, zweepworm, mijnworm en lintworm. Ook is het te gebruiken bij sommige andere worminfecties die vooral in de tropen voorkomen.

Werking Mebendazol worm

Infecties met aarsmaden komen het meeste voor als worminfectie in Nederland. Aarsmaden zijn dunne, lichtgeel of witte bewegende kleine wormen van een halve tot één centimeter groot. Soms zijn ze zichtbaar in de ontlasting. De eitjes van dit wormpje verspreiden zich via de handen, maar ook door andere dingen zoals kleding en beddengoed. Na het inslikken van de eitjes groeit er een wormpje uit in de darmen. Deze gaat dan ook eitjes leggen in de darmen, meestal vlakbij de anus wat erge jeuk veroorzaakt. Mebendazol zorgt ervoor dat de wormen worden gedood, maar er kunnen eitjes achterblijven. Daarom is het nodig om de kuur na twee weken nog een keer te slikken.


Bijwerkingen Mebendazol worm

Zelden komt Buikpijn voor en zeer zelden diarree en winderigheid. Zeer zelden komt ook huiduitslag of overgevoeligheidsreacties, zoals galbulten voor. Bij baby’s komt zeer zelden koorts of stuipen voor. Na langdurig gebruik van hoge doses, komen zeer zelden afwijkingen in het bloed, de nieren of de lever voor. Waarschuw dan uw dokter. Raadpleeg uw dokter als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

 

Gebruik Mebendazol worm

Het maakt niet uit op welk moment van de dag u het medicijn inneemt. Het beste is om een vast tijdstip te nemen, zodat u geen dosis vergeet.
Bij aarsmaden zijn twee doses met een pauze van twee weken meestal genoeg. Dus op dag 1 en op dag 15. Zijn de wormen dan nog niet weg, nog, dan kunt u na twee weken de dosis herhalen.

Bij spoelwormen, zweepwormen en mijnwormen duurt de kuur meestal drie dagen, waarbij u twee doses per dag moet nemen, ’s ochtends en ’s avonds.
Niet gebruiken bij:

Overleg bij zwangerschap eerst met uw dokter.

 

Wisselwerking Mebendazol worm met andere medicijnen

–      Ritonavir, een medicijn gebruikt bij hiv-infectie, kan de hoeveelheid mebendazol in het bloed laten toenemen. Hierdoor zijn de bijwerkingen heviger.

–      Metronidazol, antibiotica. In combinatie met mebendazol kan dit medicijn ernstige huidaandoening met blaarvorming veroorzaken.

 

Mebendazol worm bestellen

U kunt het antiwormmiddel Mebendazol worm eenvoudig online bestellen zonder recept bij een webshop of online apotheek. U hebt geen recept nodig van uw dokter.

Delen maar deze pagina...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook

Back to top ▴