Melatonine bestellen

Wat is Melatonine?

Melatonine is een hormoon dat ervoor zorg dat het lichaam tot rust komt en in slaap valt. Het wordt vooral voorgeschreven bij slapeloosheid, jetlag, ouderen en blinde mensen. Ook kan Melatonine gebruikt worden als natuurlijke ondersteuning voor een goede nachtrust.

Effecten Melatonine

Andere effecten van Melatonine zijn een verbetering van het humeur, ondersteuning van het immuunsysteem en het is een antioxidant. Het kan dus ook als voedingssupplement gebruikt worden.

Werking Melatonine

Melatonine wordt aangemaakt als het donker wordt. Het lichaam krijgt dan een signaal dat het kan gaan rusten. Het lichaam wordt slaperig en valt in slaap. Als dit proces verstoord is kan het soms niet lukken om in slaap te vallen. Dit kan komen door kunstlicht, tv kijken, verstoord dag- en nacht ritme. Als u Melatonine neemt vlak voor het slapen gaan, als de natuurlijke afgifte van melatonine nog niet begonnen is kan het ervoor zorgen dat u eerder in slaap valt.

Gebruik Melatonine

Bij een slaapstoornis: neem het medicijn 1 of 2 uur voordat u gaat slapen in. Gebruik het middel maximaal 13 weken

Bij een Jetlag: Begin met het nemen van Melatonine in de avond voordat u gaat slapen op de dag dat u aankomt. Daarna de eerste 2 tot 5 dagen na aankomst elke keer op dezelfde tijd ’s avonds het middel innemen.

Bij laat in slaap vallen en moeilijk ontwaken: neem het op het tijdstip dat de dokter voorschrijft, afhankelijk van het tijdstip dat het lichaam zelf melatonine produceert. Gebruik dit medicijn volgens voorgeschreven aantal dagen.

Niet gebruiken:

–      Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven

–      Mensen met erge allergieën of met een auto-immuun ziekte

–      Mensen met kanker van het immuun systeem (zoals leukemie en lymphoma)

–      Gezonde kinderen, de melatonineproductie is bij hen al voldoende.

 

Bijwerkingen Melatonine

Zeer zelden komen de volgende bijwerkingen voor: Overgevoeligheid: huiduitslag en jeuk. Hoofdpijn, duizeligheid, slaperigheid en slapeloosheid, vooral in het begin van de behandeling op. Buikpijn en verstopping. Droge mond. Gewichtstoename. Irritatie, nervositeit, rusteloosheid, abnormale dromen, hyperactiviteit, zweten en gevoel van zwakte. Raadpleeg uw dokter als u te veel last heeft van een van de bovengenoemde bijwerkingen.

 

Melatonine bestellen

Melatonine kunt u bestellen in tabletvorm eenvoudig online bestellen zonder recept bij een webshop of online apotheek. Bij uw bestelling wordt er online een recept uitgeschreven, u hoeft dus niet eerst naar de dokter voor een recept.

Delen maar deze pagina...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook

Back to top ▴