Microgynon 30 bestellen

Wat is Microgynon 30?

Microgynon 30 is een anticonceptiepil. Deze anticonceptiepil is een sub-50-pil, wat inhoudt dat er minder dan 50 microgram oestrogeenhormoon in één pil zit.

Microgynon 30 is een zogenaamde éénfase combinatiepil. De 21 pillen op één strip hebben dezelfde samenstelling van hormonen, vandaar de naam éénfase. Doordat er 2 verschillende hormonen in deze anticonceptiepil zitten heet deze pil ook een combinatiepil.

De werkzame stoffen (hormonen) in Microgynon 30 zijn ethinylestradiol (oestrogeen) en levonorgestrel (progestageen). Oestrogeen- en zijn van belang bij de vruchtbaarheidscyclus van de vrouw.

Werking van Microgynon 30

De combinatie van de hormonen oestrogeen en progestageen in Microgynon 30 remt de ovulatie (eisprong). Dit voorkomt dat er tijdens de cyclus een eicel vrijkomt. Ook kunnen zaadcellen minder makkelijk de baarmoederhals binnen. Daarnaast wordt de binnenkant van de baarmoeder minder geschikt voor de innesteling van een eicel.

Gebruik van Microgynon 30


Mycrogynon 30 wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen, bij menstruatiepijn en heftige menstruatie (bloedverlies). Elke strip Mycrogynon 30 bestaat uit 21 pillen. U moet de pil elke dag innemen, 21 dagen achter elkaar. Daarna stopt u 7 dagen met het innemen van de pil. In deze stopweek zal er een bloeding optreden die lijkt op een menstruatie. De pil kunt u het beste elke dag op een vast tijdstip innemen, het maakt niet uit of dit ’s ochtends of ’s avonds is. Als de 7 dagen van deze stopweek omzijn, begint u weer met een nieuwe strip Mycrogynon 30.

Bijwerkingen van Microgynon 30


Als u gezond bent heeft u zo goed als geen risico op ernstige bijwerkingen van deze anticonceptiepil. Soms treden echter wel bijwerkingen op. De meest voorkomende bijwerkingen zijn vaginaal bloedverlies buiten de stopweek, buikkramp, misselijkheid en pijnlijke of gespannen borsten. Als u na drie maanden nog steeds last heeft van bijwerkingen is het raadzaam om met de dokter te overleggen.
Minder betrouwbaar bij:
Gebruik van de volgende medicijnen kan de werking van de anticonceptiepil verminderen:

–      Antibiotica

–      Terbinafine, een medicijn tegen schimmelinfecties.

–      Epilepsiemedicijnen: carbamazepine, oxcarbazepine, fenytoïne, primidon, fenobarbital en topiramaat

–      Tuberculosemedicijnen: rifampicine en rifabutine

–      Hiv en aidsmedicijnen: darunavir, efavirenz, fosamprenavir, lopinavir/ritonavir, nelfinavir, nevirapine, ritonavir, tenofovir en tipranavir.

–      Sint-janskruid (hypericum)

–      Medicijnen tegen misselijkheid en braken; aprepitant en fosaprepitant

–      Bosentan, een medicijn dat wordt gebruikt bij pulmonale arteriële hypertensie

–      Narcolepsie medijn, modafinil

–      Borstkanker medijnen: tamoxifen, anastrozol, exemestaan en letrozol

 

Mycrogynon 30 bestellen

Alleen bij de eerste keer bestellen van de anticonceptiepil en bij wijzing van pil heeft u soms een recept van uw dokter nodig. Daarna kunt u Mycrogynon 30 ook zonder recept bestellen. Bij diverse webshops en online apotheken kunt u Mycrogynon 30 kopen.

Delen maar deze pagina...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook

Back to top ▴