Terbinafine bestellen

Wat is Terbinafine (Lamisil)?

Terbafine is een antischimmelmiddel in de vorm van een crème of tabletten. Het bestrijdt schimmel- en gistinfecties van de huid en voetschimmel, ook wel zwemmerseczeem genoemd.

Terbinafine kopen

Werking Terbinafine (Lamisil) bij huidschimmel

Huidschimmels zijn schimmels en gisten die zich voeden met huid, nagels of haren van mensen of dieren. Bij een vochtige en warme huid is er meer kans op schimmelgroei. Ook kunnen strakke of schurende kleren en vaak zeep gebruiken bij het wassen de schimmelgroei stimuleren. Er kunnen zich dan rode, schilferige vlekken op de huid vormen die jeuk en een branderig gevoel geven. Terbinafine bestrijdt de schimmelinfecties door de celwand van de schimmel te beschadigen. Zo verdwijnt de schimmel. Lamisil bestellen

Werking Terbinafine (Lamisil) bij voetschimmel

Voetschimmel is de meest voorkomende schimmelinfectie, maar liefst 20% van de bevolking heeft regelmatig last van voetschimmel. Voetschimmels zijn erg besmettelijk, ze groeien op een warme, vochtige huid of omgeving. Besmettingen komen dan ook vaak voor in ruimtes die warm en vochtig zijn, zoals douches en kleedruimtes van zwembaden en andere sportcentra. Wanneer u op blote voeten loopt kan de schimmel gemakkelijk uw voeten besmetten. Ook wanneer de voeten te vaak worden gewassen met zeep en wanneer de zeep onvoldoende wordt afgespoeld kan er voetschimmel ontstaan. Dit komt dan omdat de zuurgraad is verstoord.

De klachten van voetschimmel zijn: jeuk, (pijnlijke) schilfering tussen de tenen met een rode huid, blaasjes, kloofjes tussen de tenen. Meestal begint de voetschimmel tussen de 4e en 5e teen en kan zich verspreiden over de voetzool en tussen andere tenen. Terbinafine doodt de schimmels door de celwand van de schimmel te beschadigen. Zo verdwijnt de schimmel.

Effect Terbinafine (Lamisil)

Bij zowel de crème en tabletten wordt binnen enkele dagen na de kuur de jeuk en de roodheid minder bij huidinfecties. De schimmelinfectie is dan nog niet genezen, dit kan een tot vier weken duren. Het is dus van belang dat u de behandeling in zijn geheel afmaakt. Bij voetschimmel is het voldoende om Terbinafine crème een week te gebruiken.

Wanneer de crème niet goed werkt kunnen er tabletten Terbafine genomen worden. Bijvoorbeeld bij schimmel op de hoofdhuid of in de nagel waar het smeren van een crème niet mogelijk is.  Bij voetschimmel wordt meestal eerst een crème voorgeschreven, maar bij een schimmel die steeds terugkomt, kan het nemen van Terbafine tabletten een oplossing bieden.

Binnen enkele dagen zullen de verschijnselen verminderen. Ook bij tabletten moet het middel langer doorgeslikt worden tot de huid zich helemaal heeft vernieuwd. Dit kan nog een tot twee weken duren.

Gebruik Terbinafine (Lamisil)

Crème

Voor het opbrengen van de crème de voeten goed wassen en drogen. Breng de crème een keer per dag aan op en rondom de plek waar de voetschimmel zit. Als de verschijnselen van de schimmelinfectie zijn verdwenen kunt u de behandeling stoppen. Meestal is het voldoende om Terbinafine een week te gebruiken.

Bij huidschimmel brengt u de crème tot ongeveer 1 centimeter rondom de schimmelplek aan.

Neem de Terbinafine tabletten tijdens of vlak na het eten in. Dan kunnen ze beter worden opgenomen door het lichaam. Bij huidschimmelinfecties duurt de behandeling meestal 2 tot 6 weken

Niet gebruiken: Kinderen jonger dan 12 jaar en niet gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding.

Bijwerkingen Terbinafine (Lamisil)

Er kan irritatie van de huid ontstaan bij het gebruik van dit middel als crème. De huid kan dan rood worden, er kan jeuk ontstaan en een branderig gevoel. Als de irritatie meerdere dagen aanhoud kan dit een allergische reactie zijn. Waarschuw dan uw dokter.

Bij tabletten kunnen de volgende bijwerkingen optreden. Zelden komen voor: maag-darmklachten, spier- en gewrichtspijn, huiduitslag.

Zeer zelden komen voor: Smaakveranderingen, haaruitval, tijdelijk gehoorverlies, bloedafwijkingen, overgevoeligheid voor dit middel, u krijgt het dan benauwd en het gezicht zwelt op. Ga dan direct naar de dokter.

Raadpleeg uw dokter als u te veel last heeft van één van de bovengenoemde bijwerkingen.

Wisselwerking Terbinafine met andere medicijnen

Bij gebruik van de anticonceptiepil kunnen Terbinafine tabletten de werking van de pil verminderen. Bij de crème is dit niet het geval.

 

Terbinafine Lamisil bestellen.

U kunt het antischimmelmiddel Terbafine eenvoudig online bestellen zonder recept bij een webshop of online apotheek. Bij het kopen van Terbafine tabletten wordt bij uw bestelling online een recept uitgeschreven, u hoeft dus niet eerst naar de dokter voor een recept. Indien u meer informatie wenst raden wij u aan de volgende website te raadplegen: Apotheek.nl.

Delen maar deze pagina...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook

Back to top ▴