Propecia kopen

Wat is Propecia?

Propecia is een medicijn voor de behandeling van haaruitval bij mannen. De werkzame stof finasteride vermindert de werking van testosteron op de haargroei en gaat zo haarverlies tegen en stimuleert de haargroei. Ook wordt Propecia voorgeschreven bij een vergroot prostaat. De urine kan dan beter doorstromen door de plasbuis waardoor de klachten verminderen. Ook vrouwen krijgen soms Propecia voorgeschreven bij overmatige lichaamsbeharing.

Werking Propecia

Kaalheid

Kaalheid kan komen door vermindering van haargroei op het hoofd door ouderdom of erfelijkheid. Er kunnen alleen kale plekken voorkomen en het haar kan zelfs helemaal uitvallen. Als haarzakjes niet meer goed werken groeit ook het haar niet meer. De verminderde werking van haarzakjes komt door het hormoon dihydrotestosteron (DHT), wat uit het hormoon testosteron voorkomt. Finasteride in Propecia remt de werking van DHT en zo kan de haargroei zich weer voortzetten. Het heeft vooral effect op de kruin.

 

Prostaat

Bij een vergroot prostaat kan deze op de urinebuis drukken waardoor de urine minder goed kan worden afgevoerd. DHT zorgt ook voor de groei van de prostaat. Propecia remt de aanmaak hiervan en verkleint de prostaat. Zo kan de urine weer beter worden afgevoerd. Propecia wordt alleen voorgeschreven als de prostaat erg is vergroot.

 

Buitensporige haargroei

Vrouwen die last hebben van haargroei op ongewenste plekken, zoals op de borst, bovenbenen, bovenlip, kin en wangen kunnen Propecia gebruiken. Deze buitensporige haargroei ontstaat door mannelijke geslachtshormonen. Propecia remt de werking van deze hormonen zodat de haargroei stopt.

 

Gebruik Propecia

Na drie to zes maanden gebruik van het medicijn Propecia kan de haargroei weer terugkomen waar het eerst was gestopt. Voor blijvend resultaat moet dit medicijn gebruikt blijven worden, bij staking van de behandeling zullen de nieuwe haren weer uitvallen na een half tot één jaar.

Bij een vergroot prostaat duurt het minstens twee tot zes maanden voor het medicijn effect heeft. Bij vrouwelijke overmatige haargroei werkt het medicijn na enkele maanden.
Niet gebruiken bij:

–      Zwangerschap en borstvoeding

–      Gebruik van middelen tegen hiv en aids, efavirenz en nevirapine.

Bijwerkingen Propecia

Zelden komt impotentie en minder zin in seks voor. Zeer zelden komen voor: pijnlijke en gezwollen borsten, borstvergroting, borstkanker bij mannen en pijnlijke zaadballen. Ook zeer zelden: sombere stemming en hartkloppingen, leveraandoeningen, overgevoeligheid voor dit medicijn. Raadpleeg uw dokter als u te veel last heeft van één van de bijwerkingen.

 

Online Propecia bestellen

U kunt Propecia eenvoudig online bestellen zonder recept bij een webshop of online apotheek. Bij uw bestelling wordt er online een recept uitgeschreven, u hoeft dus niet eerst naar de dokter voor een recept.

Delen maar deze pagina...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook

Back to top ▴