Yasmin bestellen

Wat is Yasmin?

Yasmin is een anticonceptiepil. Het is een sub-50-pil, wat inhoudt dat deze pil minder dan 50 microgram oestrogeenhormoon per pil bevat. Yasmin bestaat uit de hormonen ethinylestradiol en drospirenol. Ethinylestradiol is een oestrogeenhormoon en drospirenon een progestageenhormoon. Omdat de pil twee hormonen bevat, wordt deze combinatiepil genoemd. Yasmin wordt voorgeschreven als anticonceptiepil en bij menstruatiepijn. Meestal schrijft de dokter een andere pil voor met oudere prostageen hormonen. Wanneer u daar teveel bijwerkingen van ondervindt kan de dokter Yasmin voorschrijven.

Werking Yasmin

De combinatie van de hormonen oestrogeen en progestageen in Yasmin remt de ovulatie (eisprong). Dit voorkomt dat er tijdens de cyclus een eicel vrijkomt. Ook kunnen zaadcellen minder makkelijk de baarmoederhals binnen. Daarnaast wordt de binnenkant van de baarmoeder minder geschikt voor de innesteling van een eicel.

Gebruik Yasmin

Yasmin wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen en bij menstruatiepijn.

Vanaf de inname van de eerste tablet werkt de pil. U moet de eerste keer dat u Yasmin slikt beginnen op de eerste dag van de menstruatie. Elke strip Yasmin bestaat uit 21 pillen. U moet de pil elke dag innemen, 21 dagen achter elkaar. Daarna stopt u 7 dagen met het innemen van de pil. In deze stopweek zal er een bloeding optreden die lijkt op een menstruatie. De pil kunt u het beste elke dag op een vast tijdstip innemen, het maakt niet uit of dit ’s ochtends of ’s avonds is. Als de 7 dagen van deze stopweek omzijn, begint u weer met een nieuwe strip Yasmin.

 

Bijwerkingen Yasmin

Als u gezond bent heeft u zo goed als geen risico op ernstige bijwerkingen van deze anticonceptiepil. Soms treden echter wel bijwerkingen op. De meest voorkomende bijwerkingen zijn vaginaal bloedverlies buiten de stopweek, buikkramp, misselijkheid en pijnlijke of gespannen borsten. Als u na drie maanden nog steeds last heeft van bijwerkingen is het raadzaam om met de dokter te overleggen.

Zelden komen voor: Wegblijven van de menstruatie, droge vagina, huidafwijkingen, stemmingsveranderingen, meer of minder zin in vrijen, wazig zien of dubbel zien, verminderde traanproductie. Zeer zelden komen voor: trombose, borstkanker, overgevoeligheid voor dit medicijn, leveraandoeningen en galstenen. Bij porfyrie kan Yasmin een aanval veroorzaken. Verhoging van een bepaald soort vetten, triglyceriden, in het bloed. Raadpleeg uw dokter als u te veel last heeft van een van de bovengenoemde bijwerkingen

Minder betrouwbaar bij:
Gebruik van de volgende medicijnen kan de werking van de anticonceptiepil verminderen:

–      Antibiotica

–      Terbinafine, een medicijn tegen schimmelinfecties.

–      Epilepsiemedicijnen: carbamazepine, oxcarbazepine, fenytoïne, primidon, fenobarbital en topiramaat

–      Tuberculosemedicijnen: rifampicine en rifabutine

–      Hiv en aidsmedicijnen: darunavir, efavirenz, fosamprenavir, lopinavir/ritonavir, nelfinavir, nevirapine, ritonavir, tenofovir en tipranavir.

–      Sint-janskruid (hypericum)

–      Medicijnen tegen misselijkheid en braken; aprepitant en fosaprepitant

–      Bosentan, een medicijn dat wordt gebruikt bij pulmonale arteriële hypertensie

–      Narcolepsie medijn, modafinil

–      Borstkanker medicijnen: tamoxifen, anastrozol, exemestaan en letrozol

 

Yasmin bestellen

U kunt de anticonceptiepil Yasmin eenvoudig online bestellen zonder recept bij een webshop of online apotheek. Bij uw bestelling wordt er online een recept uitgeschreven, u hoeft dus niet eerst naar de dokter voor een recept. Indien u meer informatie wenst raden wij u aan de volgende website te raadplegen: Apotheek.nl.

Delen maar deze pagina...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook

Back to top ▴